Interview met Angelique van der Heijden

Peelgemeenten

Profielfoto van Angelique van der Heijden

Angelique van der Heijden

Wmo-consulent

"Geen werkdag is hetzelfde door de onvoorspelbaarheid en diversiteit van de problematiek van cliënten."

Welke functie vervul je en waar bestaan je werkzaamheden uit?

Ik werk parttime als consulent bij Peelgemeenten. Als Wmo-consulent neem ik meldingen in behandeling op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Over deze meldingen voer ik gesprekken met de cliënten en hun familie. Maar ook spreek ik hierover met zorgaanbieders, cliëntondersteuners, hulpverleners en (medisch)specialisten. Daarnaast is er ook ruimte binnen het team om met mijn collega's te overleggen over de verschillende casussen.

Waar word je enthousiast van in je werk?

Het leuke aan mijn werk vind ik het contact met anderen. Je weet vaak niet wat je achter de voordeur van een cliënt aantreft. Geen werkdag is hetzelfde door de onvoorspelbaarheid en diversiteit van de problematiek van cliënten. Dit vraagt om een zeker mate van flexibiliteit. Deze flexibiliteit komt volledig terug bij het werken voor GR Peelgemeenten. Zo is het mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Dit houdt in dat ik zelf mijn werkzaamheden en afspraken plan, dat vind ik fijn.

Hoe is het om te werken voor GR Peelgemeenten?

De organisatie GR Peelgemeenten is een jonge en frisse organisatie. De organisatie durft kritisch naar zichzelf te kijken en is gedreven om zichzelf continue te verbeteren. Alle collega's binnen de organisatie zijn toegankelijk en benaderbaar, hierdoor heerst er een prettige, ongedwongen werksfeer. De organisatie heeft oog voor mij als persoon en als professional. In gesprek met mijn leidinggevende is er dan ook ruimte om te praten over mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er is oog voor mijn behoeftes en talenten en hoe ik daarbij ondersteund kan worden in mijn werk. Hierdoor voel ik mij gewaardeerd en dat zorgt ervoor dat ik graag en met plezier naar mijn werk ga. Naast mijn eigen werkzaamheden biedt de organisatie mij ook de mogelijkheid om mee te werken aan diverse projecten. Dat zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van wat erachter de schermen in de organisatie speelt.

Welk moment vergeet je niet snel?

Ik heb in mijn werk al meerdere onvergetelijke momenten mogen meemaken. Zo kwamen mijn collega's op kraambezoek bij mij thuis, waarbij mijn kinderen gelijk bij ze op schoot gingen zitten. Maar ook de dankbaarheid van cliënten na een afgerond traject vergeet ik niet snel. Ik kreeg zelfs eens een uitnodiging om een stukje taart te komen eten. Maar ook een moment waarop we de ontevredenheid van een cliënt na een aantal gesprekken konden ombuigen tot een positief resultaat. Allemaal momenten die je bijblijven in je werk als Wmo-consulent voor GR Peelgemeenten.

Wat wil je een nieuwe collega meegeven?

Word lid van de personeelsvereniging! Het is de ideale manier om op een informele manier kennis te maken met alle collega's die werken in de verschillende gebieden. Zo leer je echt iedereen kennen die bij ons werkt en dat verhoogt het werkplezier.